Protest-aangekondigd-tegen-omstreden-vluchtelingenherdenking

hb2http://www.at5.nl/artikelen/168615/protest-aangekondigd-tegen-omstreden-vluchtelingenherdenking

Oud-gemeenteraadslid Henk Bakker gaat vanavond demonstreren tegen de omstreden vluchtelingenherdenking die tegelijkertijd zal plaatsvinden op de Nieuwmarkt. Bakker is van mening dat 4 mei niet het juiste moment is om omgekomen vluchtelingen te herdenken.

‘De Nationale Dodenherdenking is bedoeld om de slachtoffers te herdenken die zijn gesneuveld voor onze vrijheid’, schrijft Bakker op de site van zijn partij, Leefbaar Amsterdam. ‘Wij zijn niet tegen het herdenken van vluchtelingen, maar vinden het tijdstip en de datum ongepast en respectloos’.

Lees ook: Cidi: ‘Vluchtelingenherdenking op Nieuwmarkt buitengewoon triest’

Bakker wijst erop dat ook de locatie van de vluchtelingenherdenking – namelijk de Nieuwmarkt – ongelukkig gekozen is. ‘Een slechtere locatie hadden ze niet kunnen kiezen’, schrijft hij. ‘Hier werden vele Joodse mensen op transport gezet. Dit kan en mag niet gebeuren. Dit is een klap in het gezicht van de nabestaanden’.

Respect

Bakker wil dat iedereen die met hem komt demonstreren zich¬†fatsoenlijk en ordelijk gedraagt, schrijft hij. ‘Uit respect voor de Dodenherdenking’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *