8 miljoen bezuinigen op armoedebestrijding en 1,8 miljoen extra voor de opvang van illegalen…

 

En als dekking pakken we gewoon even 8 miljoen van de armoedebestrijding af in Amsterdam……..Een eerlijk verhaal….Dat symbolische van Hillhorst mag wat kosten…..

AMSTERDAM – De gemeente Amsterdam trekt 1,7 miljoen euro uit voor extra opvangplekken voor illegalen. Dat schrijft burgemeester Eberhard van der Laan aan de gemeenteraad, schrijft het Nederlands Dagblad.

Van der Laan vergadert vrijdag over het voorstel. De stad telt nu nog 80 opvangplekken voor zwakke en zieke illegalen. Dat zijn er ‘al lange tijd’ te weinig, schrijft de burgervader aan de gemeenteraad.
Ook hebben de particuliere organisaties die de opvangplekken beheren, steeds vaker financiële problemen. De gemeente zoekt nu naar panden voor 40 extra plekken, waarmee het totaal op 120 komt. In het plan staat dat de gemeente de financiering van alle plekken op zich neemt. Ook krijgen 50 mensen die zelf opvang hebben gevonden, elk een bijdrage van 3000 euro.

 

 

 

 

kip

One thought on “8 miljoen bezuinigen op armoedebestrijding en 1,8 miljoen extra voor de opvang van illegalen…
  1. Ik vond ook mijn eigen legale woning alleen kreeg ik als armoedegrens Inkomen geen 3000 euro maar ja ik ben maar legaal die mogen toch niets kosten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *